info@delangearboadvies.nl
0485-331121

Rijbewijskeuring

 

Gezondheidsverklaring CBR

De gezondheidsverklaring vult u in op https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring/gezondheidsverklaring-invullen.htm. U heeft hiervoor uw DIGID met sms bevestiging of bevestiging via de DIGID app nodig. Als u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, ondertekend en betaald krijgt u een brief waarin staat dat u moet worden gekeurd door een bedrijfsarts, in deze brief staat een ZD code welke wij nodig hebben om de resultaten van de keuring bij de bedrijfsarts digitaal te kunnen indienen bij het CBR. U moet deze brief dus meenemen naar de keuring. Naast de brief ontvangt u ook een keuringsverslag, dit keuringsverslag neemt u ook mee naar de keuring.

Ogentest

De ogentest moet in geval van een bril met en zonder bril gedaan worden.

Als u contactlenzen heeft hoeft u de lenzen niet meer uit te doen voor de keuring, echter moet u wel het voorschrift van de opticien waarop de sterkte van de lenzen staat kunnen laten zien.

Controle Suikerziekte

Voor de controle op suikerziekte moet u bij ons over een teststrip plassen.  Het is aan te raden om niet kort voor de keuring naar het toilet te gaan.

U hoeft dus geen potje urine mee naar de keuring te nemen.

 Verdere keuring

De verdere keuring bestaat uit een bloeddrukmeting en een kort lichamelijk onderzoek

Meenemen naar de keuring

Brief en Keuringsverslag CBR, geldige legitimatie, eventueel medicatieoverzicht, eventueel bril of contactlenzen en in geval van contactlenzen ook voorschrift opticien